aA
Keturių policininkų gyvybes nusinešusi autoavarija Zarasų rajone, du kartus padidino metinius statistikos duomenis apie Lietuvos policininkų mirtis autoavarijose.
Kaip pranešė Policijos departamentas, avarijos Lietuvos keliuose šiemet nusinešė 9 Lietuvos policininkų gyvybes. Skaudžiausia nelaimė įvyko trečiadienio naktį Zarasų rajone, kur žuvo 4 vietos policijos pareigūnai ir vienas buvo sužeistas.

5 policininkai vyko iš buvusio kolegos išleistuvių. Dar nenustatyta, ar automobilio vairuotojas buvo neblaivus. Automobilį vairavęs 26 metų kriminalistas Vytautas Budrys žuvo vietoje kartu su dar trim savo kolegom.

Policijos departamento Vidaus tyrimų tarnybos duomenimis, per dešimt šių metų mėnesių dėl policijos pareigūnų kaltės įvyko 171 autoavarija.

Autoavarijose susižalojo 16 pareigūnų ir 29 civiliai. Dėl neblaivių pareigūnų kaltės kilusiose avarijose žuvo 2 žmonės, buvo sužaloti 5 pareigūnai ir 14 civilių.

Vidaus tyrimų ir kontrolės tarnybos duomenimis, per tris šių metų ketvirčius 42 autoavarijos įvyko tarnybos metu. Jų kaltininkai buvo 5 neblaivūs ir 37 blaivūs pareigūnai.

Į 95 avarijas pareigūnai pateko ne tarnybos metu. Jų kaltininkais pripažinti 46 neblaivūs ir 49 blaivūs pareigūnai. Policininkams vairuojant tarnybinius automobilius, įvyko 35 autoavarijos, vairuojant asmeninius - 102.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.