aA
Laikydamasis medikų nurodymų, silpnos sveikatos Kubos lyderis Fidelis Castro nedalyvavo jo 80-mečio jubiliejui skirtų iškilmių atidarymo ceremonijoje, praneša BBC. Buvo perskaitytas pranešimas, kurį greičiausiai parašė pats F. Castro. Jame diktatorius teigia nesijaučiantis pakankamai stiprus, kad galėtų dalyvauti renginiuose.
Fidelis Castro  ir Raulas Talebas
Kubos prezidentas Fidelis Castro ir Argentinos ambasadorius Raulas Talebas susitinka su žiniasklaida Havanoje.
© Reuters/Scanpix
Liepos pabaigoje šalies prezidentui buvo atlikta skubi žarnų operacija. Nuo to laiko viešumoje jis nesirodė. Valdžią F. Casro laikinai perdavė savo broliui Rauliui.

Nuo tada, kai sušlubavo sveikata, diktatorių galima buvo išvysti tik oficialiai aprobuotose nuotraukose bei vaizdo įrašuose. Paskutinį kartą vaizdo įraše jį galima buvo išvysti spalio 28 dieną.

JAV žiniasklaidos pranešimų duomenimis Vašingtono pareigūnai įsitikinę, kad Kubos lyderiui diagnozuota paskutinė vėžio stadija ir jis greičiausiai niekada nebepasveiks.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.