aA
Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis trečiadienį sakė, kad jo pokalbis su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, surengtas Minske Nepriklausomų Valstybių Sandraugos (NVS) viršūnių susitikimo užkulisiuose, "buvo naudingas".
Michailas Saakašvilis
Michailas Saakašvilis
© Reuters/Scanpix
M.Saakašvilis paprašė susitikimo su V.Putinu norėdamas pagerinti santykius, kuriems smarkiai pakenkė diplomatinis ginčas ir vėliau pradėtos taikyti Rusijos ekonominės sankcijos.

"Pokalbis akis į akį su Rusijos prezidentu įvyko Gruzijos iniciatyva. Susitikimas buvo naudingas", - sakė M.Saakašvilis, kurio komentarus transliavo Gruzijos televizija.

Jis su žurnalistais kalbėjosi Londone, kur atvyko dalyvauti pirmajame Gruzijos kompanijos - komercinio banko "Sakartvelos Banki" - pradiniame viešame platinime.

Susitikimas, kuris įvyko antradienį po oficialios vakarienės NVS lyderiams, truko maždaug 40 minučių. Iš pradžių Kremlius ganai šaltai sureagavo į pasiūlymą dėl tokio susitikimo.

"Gruzija privalo palaikyti nuolatinį dialogą su Rusijos Federacija, - Londone sakė M.Saakašvilis. - Manau, kad Rusijos vadovybė labai gerai supranta santykių su Gruzija normalizavimo svarbą".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.