aA
Prezidentas Valdas Adamkus savo dekretu išbraukė "Žuvėdros" šokėją Marių Plioraitį iš Didžiojo Kunigaikščio Gedimino ordino kavalierių sąrašo.
Penktadienį prezidentas įpareigojo 1999 metų pasaulio čempiono "Žuvėdros" sportinių šokių kolektyvo narį M. Pilioraitį grąžinti apdovanojimo dokumentus ir Didžiojo Kunigaikščio Gedimino ordiną Lietuvos ordinų kancleriui.

"Žuvėdros" sportinių šokių kolektyvo šokėjas M. Plioraitis gavo Gedimino 5-ojo laipsnio ordiną už pergales pasaulio ir Europos čempionatuose. Tai pirmasis atvejis Lietuvoje, kai atimamas ordinas. M. Plioraitį Klaipėdos policininkai ketvirtadienį sulaikė važiuojantį vogtu automobiliu "Audi 100".

Spalio 24 dieną Klaipėdos rajono apylinkės teismas už svetimo turto grobimą ir pakartotines vagystes, įskaitant ir automobilių, M. Plioraitį jau buvo nuteisęs kalėti 3 metus, bet atidėjo bausmės vykdymą. Šokių čempionas buvo įpareigotas tęsti mokslus Klaipėdos universitete ir nemokamai dirbti 200 valandų. Jei bus įrodyta ordino kavalieriaus kaltė ir dėl pastarosios vagystės, jam gresia realus įkalinimas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.