aA
Ukrainos Aukščiausioji Rada antradienį priėmė prezidento įstatymą dėl masinio bado su pataisomis, kurias pasiūlė parlamento pirmininkas Oleksandras Morozas, pripažindama 1932-1933 metų didįjį badą ukrainiečių tautos genocido aktu.
Už šį dokumentą balsavo 233 deputatai iš 435 užsiregistravusiųjų. Minimalus reikiamų balsų skaičius - 226.

Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka yra pareiškęs, kad būtina pripažinti praėjusio amžiaus ketvirtojo dešimtmečio didįjį badą ukrainiečių tautos genocidu.

Tuo tarpu Rusijos Valstybės Dūmos tarptautinių reikalų komiteto vadovas Konstantinas Kosačiovas teigia, jog Rados priimtas įstatymas yra politinis, o ne juridinis dokumentas ir neatitinka genocido sąvokos tarptautinio teisinio apibrėžimo, kuris ne kartą buvo skelbiamas Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos rezoliucijose.

"Be to, šis įstatymas nesukels juridinių pasekmių nei Ukrainai, nei kitoms buvusioms SSRS respublikoms, įskaitant Rusiją", - pareiškė K.Kosačiovas antradienį žurnalistams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.