aA
Prieš dvejus metus realybės šou „Džiunglės“ išgarsėjusios gražuolės, manekenės Renatos Ražanauskienės 25 metų vyrą Vytautą Ražanauską dėl didelio narkotinių medžiagų kiekio laikymo dviejuose epizoduose antradienį Vilniaus apygardos teismas išteisino, o nuteisė tik dėl pasikėsinimo nusikalstamoje grupėje parduoti daugiau kaip tūkstantį psichotropinių tablečių.
Vytautas Ražanauskas
Vytautas Ražanauskas
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)
Už tai V.Ražanauskui teismas skyrė 4 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Jo bendrui - 23 metų armėnų tautybės Eminui Kulijevui skirta dar švelnesnė bausmė - 3 metai nelaisvės.

Vilniaus apygardos prokuratūra V.Ražanauskui siūlė skirti 13,6 metų, o E.Kulijevui – dvejais metais mažiau.

V.Ražanauskas, kaip ir siūlė prokurorai, buvo išteisintas dėl neteisėto ginklo laikymo, nes gražuolės vyras įsigijo legaliai vienoje parduotuvių.

V.Ražanauskas su E.Kulijevu buvo sulaikyti vasario 3-iosios vakarą. V.Ražanausko automobilyje „Aro“ pareigūnai rado 2,5 tūkst. tablečių amfetamino.

Ikiteisminio tyrimo metu manekenės vyras savo kaltę neigė, tačiau teisme jis pakeitė poziciją. „Pasėdėjęs kalėjime apmąsčiau, nusprendžiau prisipažinti“, - viename teismo posėdžių sakėV.Ražanauskas. Teisiamasis pasakojo, kad 2005-siais susipažino su E.Kulijevu Kaune, vėliau dažnai pramogaudavo naktiniuose klubuose. Kartą automobilių plovykloje vyrai susipažino su dviem vyrais iš Rygos. Jie teigė užsiimantys narkotikų platinimu baruose.

Tarp vyrų užsimezgus draugystei, V.Ražanauskas ir E.Kulijevas per tris kartus jiems pardavė kelis tūkstančius amfetamino tablečių.

Policijos agentų ir įtariamųjų prekybos narkotikais skambučiai buvo slapta įrašinėjami nuo 2005 spalio iki tų metų gruodžio pabaigos. Būtent pokalbiai ir slaptų agentų liudijimas policijai padėjo išaiškinti V.Ražanausko prekybą narkotikų.

Vilniaus apygardos teismas V.Ražanauską ir E.Kulijevą išteisino dėl itin didelio kiekio psichotropinių medžiagų prekybos, nes, teismo nuomone, šiuos nusikaltimus kurstė padaryti pagal nusikalstamos veikos modelį veikę pareigūnai. Teisėjų kolegija, pirmininkaujama Jūratės Damanskienės, mano, kad pareigūnai juos išprovokavo – kartą, kai jie negalėjo pristatyti reikalingo kiekio psichotropinių medžiagų, agentai juos keikė, priekaištavo, kad nevykdo duotų įsipareigojimų.

„Valstybės institucijų pareigūnai negali kurstyti padaryti nusikaltimą, dėl kurio vėliau gali būti skiriama bausmė“, - konstatavo teismas.

V.Ražanauskas ir E.Kulijevas teismo nuosprendį pasitiko su šypsena veide, o valstybinį kaltinimą palaikęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Žydrūnas Radišauskas neslėpė nusivylimo teismo nuosprendžiu. „Pirmiausiai reikės susipažinti su teismo motyvais, o paskui žiūrėsime“, - Ž.Radišauskas neslėpė, kad ketina nuosprendį skųsti aukštesnės instancijos teismui.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad V.Ražanausko motina sunkiai serga, be to, jis turįs mažametę dukrą. Tačiau jo žmona manekenė yra pareiškusi, kad nebendraus su vyru, ji yra išvykusi tęsti karjeros į JAV.

V.Ražanauskas yra jau kartą teistas. Jo brolis yra žymus Lietuvos futbolininkas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.