aA
Aplinkos ministras Arūno Kundroto paaiškinimai Seimo socialliberalams dėl neteisėto dešimčių hektarų miško iškirtimo šalia Vilniaus rajone esančio "Le Meridien Villon" viešbučio politikų netenkino ir jie premjerą ragina įvertinti aplinkos ministro atitikimą užimamoms pareigoms.
Arūnas Kundrotas
Arūnas Kundrotas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Socialliberalai nusprendė kreiptis į ministrą pirmininką Gediminą Kirkilą, kad šis įvertintų Aplinkos ministerijos ir jos vadovo veiksmus neužkertant kelio nesibaigiantiems pažeidinėjimams aplinkosaugoje.

Socialliberalai Seimo Aplinkos apsaugos komiteto taip pat prašo parengti pataisas, kurios numatytų galimybę prasižengusius pareigūnai patraukti baudžiamojon atsakomybėn ir iš jų išieškoti valstybei padarytą žalą.

"Šalia "Villon" viešbučio vyksta skandalingi dalykai, neteisėtai kertamas miškas, o tarnyba, kuri turėtų kontroliuoti leidimų išdavimą, neteisėtai juos išduoda, vėliau aukštesnio rango pareigūnas nustato, kad tie veiksmai yra neteisėti, bet "Villono" administracija toliau kerta mišką. Ignoruojami bet kokie nurodymai, yra nesilaikoma įstatymų", - po susitikimo su ministru sakė socialliberalų frakcijos pirmininkas Artūras Paulauskas.

Socialliberalams neįtiko ministro pasiaškinimai.

"Ministro išsakyta pozicija, jog šiuo metu yra ieškomi įstatymus pažeidę pareigūnai, netenkina, galvojame, kokių priemonių imtis norint sustabdyti šiuos dalykus, ketiname kreiptis ir į Aplinkos apsaugos komitetą, jog sudarytų darbo grupę ir išnagrinėtų šį klausimą", - žurnalistams sakė A.Paulauskas.

Tuo tarpu ministras aiškina, jog visi įstatymus pažeidę pareigūnai bus nubausti.

"Nuostoliai šiuo metu skaičiuojami. Atitinkamai tie pareigūnai, kurie nepaisė įstatymų bus nubausti. Vienas darbuotojas iš tarnybos jau pasitraukė savo noru, kitas jau penktą mėnesį serga ir niekaip negrįžta, tačiau visi jie bus nubausti", - sakė A.Kundrotas.

Neteisėtas leidimas miško kirtimui šalia viešbučio "Le Meridien Villon" buvo išduotas 2005-aisiais.

Miško vietoje ketinama įrengti golfo laukus.

Šių metų spalio pradžioje A.Kundrotas socialliberalams aiškinosi, ar Lietuva suspės įgyvendinti iš Europos Sąjungos finansuojamus aplinkosaugos projektus ir ar gautos lėšos bus įsisavintos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.