aA
Didžiosios Britanijos vidaus reikalų ministras John‘as Reid‘as pirmadienį pareiškė susilaikąs nuo bet kokių spekuliacijų dėl buvusio Rusijos slaptosios tarnybos darbuotojo Aleksandro Litvinenkos mirties.
Aleksandras Litvinenka
1998 metų lapkričio 17 dieną, kai jis su grupe tarnybos draugų (papulkininkiu Aleksandru Gusyku, papulkininkiu Michailu Trepaškinu ir majoru Andrejumi Ponkinu) spaudos konferencijoje apkaltino Rusijos specialiąsias tarnybas rengus pasikėsinimą į Borisą Berezovskį.
© Reuters/Scanpix
„Kol kas nėra jokių priežasčių skelbti pavojų“, - sakė J. Reid‘as, kreipdamasis į Didžiosios Britanijos parlamentą.

„Šiuo metu neturiu jokių pranešimų iš policijos, kuriuose būtų kalbama apie galimą trečiosios pusės dalyvavimą“, - pareiškė J.Reidas.

Policija, tirianti rusų žvalgybininko Aleksandro Litvinenkos nužudymo aplinkybes, pranešė, kad radioaktyvaus polonio pėdsakų buvo rasta ir dar dviejose centrinio Londono vietose. Ji pastebėta A. Litvinenkos draugo milijardieriaus Boriso Berezovskio biure bei Saugumo ir rizikos valdymo būstinėje.

Prieš tai polonio pėdsakų jau buvo užfiksuota suši restorane, viešbutyje ir A. Litvinenkos name Šiaurės Londone.

Trims žmonėms, kurie turėjo kontaktų su buvusiu agentu, atliekami radiologiniai testai.

Manoma, kad ketvirtadienį miręs A. Litvinenka buvo nunuodytas radioaktyviu poloniu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.