aA
J.Liaučius
J.Liaučius
© "Ekstra"
Dar šiemet vasarą uostamiesčio savivaldybė, iš Klaipėdos apygardos teismo gavusi jai palankų sprendimą, kuriuo J.Liaučius įpareigotas išsikraustyti, bylą perdavė antstoliui Artūrui Zičkui, tačiau pastarasis negali pradėti priverstinės iškeldinimo procedūros, nes ekskontrolierius Klaipėdos apygardos teismo sprendimą apskundė Aukščiausiajam Teismui.

J.Liaučius BNS korespondentei pirmadienio vakarą sakė, kad iš buto Klaipėdoje kelsis bet kuriuo atveju - kad ir koks bebūtų teismo sprendimas.

"Bet aš bylinėsiuos su savivaldybe. Jie nesumokėjo už buto remontą", - pareiškė ekskontrolierius. Esą jo ir Klaipėdos miesto savivaldybės lėšomis kapitaliai buvo suremontuotas butas. Iki remonto jis buvo negyvenamas.

Ginčas dėl uostamiesčio savivaldybės buto su J.Liaučiumi truko kelerius metus. Uostamiesčio valdininkai teigė išnaudoję visas civilizuotas priemones problemai išspręsti, tadėl buvo kreipęsi net į antstolius.

Įtampa tarp savivaldybės ir 57 metų J.Liaučiaus kilo, kai jis, netekęs valstybės kontrolieriaus pareigų, negrįžo į ankstesnę darbo vietą - Klaipėdos apylinkės teismą dirbti teisėju. Įstatymuose numatyta, kad paskirtas į valstybės kontrolierius buvęs teisėjas, turi teisę grįžti į ankstesnę darbo vietą. Dirbant kontrolieriumi tarnybinis butas, skirtas teisėjui, jam išlaikomas su ta sąlyga, jei šis grįš teisėjauti į Klaipėdą.

Tarnybinis butas iš savivaldybės rezervo J.Liaučiui skirtas 1998 metų liepą. Jam tapus valstybės kontrolieriumi ir išvykus dirbti į Vilnių, bute gyveno jo žmona, o registruota dar ir pilnametė duktė. Tačiau netekęs valstybės kontrolieriaus posto, J.Liaučius liko dirbti Vilniuje ir pradėjo advokato karjerą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.