aA
Kaip kai kurios šalys turi naftos telkinių ar maisto perteklių, taip Danija gali pasigirti vis didėjančiu spermos kiekiu. Tarptautinio spermos banko "Cryos" būstinės saugykloje Arhuse yra laikoma apie 75 tūkstančiai šiaudelių su sperma – tai yra daugiau nei pakankama tautai, kurioje metinis naujagimių skaičius tesiekia 65 tūkst.
Vyras, grožio priežiūra
Vyras, grožio priežiūra
© Corbis/Scanpix
Arhuso, Odenso ir Kopenhagos vyrų pastangos jau padėjo gimti 12 tūkst. vaikų visame pasaulyje ir kasmet padeda gimti dar 1 400 vaikų, teigia timesonline.co.uk.

Spermatozoidų skaičius nulemia pardavimo kainą: mėginys, kurio viename mililitre yra penki milijonai gyvybingų spematozoidų, kainuos 26,4 eurų už vieną 0,4 mililitro šiaudelį.

Mėginys, kurio viename mililitre yra penkiasdešimt milijonų gyvybingų spematozoidų, kainuos 264 eurus už vieną šiaudelį. Sperma tampa brangesnė už auksą.

Donorai gauna atlygį priklausomai nuo kokybės bei kiekio: dauguma gauna 10 svarų. Thomas Ebbesenas sako, jog dauguma donorų gali duoti spermos maždaug šešiems šiaudeliams, „tačiau yra tokių, kurie gali duoti iki 10,3 ml per vieną kartą“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.