aA
Į Lietuvą plūsta ES struktūrinių fondų lėšos. Jos turėtų padėti keisti mūsų gyvenimo kokybę, atgaivinti regionus, gerinti valdymo sistemą. Vis dėlto, verdant aistroms dėl šių lėšų skirstymo ir panaudojimo, su nerimu pastebime, kad tos viltys gali nepasiteisinti. Gali atsitikti, kad pinigus kažkaip išleisime, o gyvensime kaip gyvenome iki šiol.
Europos Sąjunga, ES, eurai, pinigai
Europos Sąjunga, ES, eurai, pinigai
© Corbis/Scanpix
Ar nenaudojame ES fondų lėšų tik gaisrams gesinti? Ar sugebame jas panaudoti sisteminiams pokyčiams? Ar padidins jos regionų konkurencingumą?

Pagaliau, ar dabartinė griozdiška regionų valdymo struktūra leidžia tikėtis, kad ir patys regionai rodys iniciatyvą? Regionų plėtra yra būtina sisteminių pokyčių valstybėje sąlyga, tačiau ar ta plėtra vyksta? Ar ES pinigai nedidina jau egzistuojančių ir negimdo naujų problemų?

Apie tai – antradienį 9.10 val. tiesioginėje „Žinių radijo“ pokalbių ir ginčų laidoje „Raktas“. Kartojimas – 19.55 val.

Laidoje dalyvauja Mykolo Romerio universiteto Strateginio valdymo ir politikos fakulteto strateginio valdymo katedros vedėjas doc. Žymantas Svetikas, prezidento patarėjas Sigitas Šiupšinskas ir Vidaus reikalų ministerijos Regioninės politikos departamento Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Gediminas Česonis.

Klausimus laidos dalyviams pateikti arba pareikšti savo nuomonę galite šio anonso komentaruose.

Laidos vedėjas – Audrys Antanaitis.

Žinių radijas