aA
Neseniai uždaro konkurso būdu Ignalinos rajone esantis Prūdo ežeras iki 2012 metų išnuomotas žemės ūkio ministrės Kazimieros Prunskienės sūnui, Švenčionių rajono mero pavaduotojui Vaidotui Prunskui. Anot Mikališkio kaimo senbuvių, valstybinės reikšmės sąraše esantis ežeras vertingas tuo, kad jį su kitais ežerais jungiančiu upeliu migruoja vienos vertingiausių žuvų - unguriai, rašo savaitraštis "Ekstra".
Kazimiera Prunskienė
Kazimiera Prunskienė
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Nedidelis, vos 27 hektarų, ežeras nepriklausomos Lietuvos laikais priklausė Mikališkio kaimo gyventojams. Žemės reformos įstatymai šiandien jiems leidžia ežerą susigrąžinti. Tačiau Arūno Kundroto vadovaujama Aplinkos ministerija jau kelinti metai nesutinka Prūdo ežero išbraukti iš valstybinės reikšmės sąrašų.

Vietos gyventojus palaiko Utenos apskrities vadovybė: buvę viršininkai V.Cibulskis ir R.Sargūnas Aplinkos ministeriją ne tik įspėjo nederinsią valstybinės reikšmės vandenų sąrašo, jei jame bus minimas ir Prūdas, bet ir tarpininkavo, kad buvęs turtas būtų grąžintas teisėtiems savininkams.

Seimo kontrolierių įstaiga bei Seimo Žmogaus teisių komitetas ministrui A.Kundrotui irgi tvirtino, kad reikia vadovautis ne ambicijomis, bet Konstitucija.

Tačiau Aplinkos ministerija teigia, kad Prūdo ežeras turi išimtinę reikšmę bei vertę, nes juo eina vandens turizmo trasa, Jaurupės upeliu ežerą jungianti su Žeimeniu. Tačiau tikrovėje, pasak "Ekstros", ši trasa tėra popierinė, nes, norint įveikti nors jos dalį, baidares kokias dvi valandas teks nešti ant pečių per privačias žemes.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.