aA
Po Valstybės saugumo departamento (VSD) karininko Vytauto Pociūno žūties Breste praėjo jau trys mėnesiai, tačiau Generalinė prokuratūra iki šiol neturi ką pasakyti apie šios nelaimės priežastis.
VSD pareigūnas V.Pociūnas
Baltarusijoje žuvęs VSD pareigūnas V.Pociūnas
Spalio 13 dieną Prezidentūroje vykusiame Valstybės gynimo tarybos posėdyje generalinis prokuroras Algimantas Valantinas šalies vadovui Valdui Adamkui pažadėjo, kad pulkininko žūties priežastys bei aplinkybės bus baigtos tirti per dvi savaites. Tačiau iki šiol atsakymų neišgirdo nei prezidentas, nei visuomenė, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Baltarusijos prokurorai spalio 6-ąją priėmė nutarimą nekelti baudžiamosios bylos dėl Lietuvos diplomato mirties ir tyrimą nutraukė. Baltarusių tyrimo išvadose skelbiama, kad V.Pociūnas žuvo nelaimingo atsitikimo metu. Skelbiama, kad vyras būdamas neblaivus užlipo ant palangės ir paslydęs nukrito žemyn.

Kai iš Minsko buvo gautos tokios išvados, Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vadovas Algimantas Kliunka pareiškė, kad pulkininko žūtis bus tiriama iki lapkričio pabaigos.

"Mums reikėjo teismo medicininio tyrimo akto. Šiomis dienomis jis buvo baigtas. Dabar turime atlikti kompleksinį tyrimą. Galbūt per savaitę pabaigsime, o gal užtruksime iki pirmųjų gruodžio dienų", - dienraščiui sakė A.Kliunka.

Lietuvos konsulate Gardine dirbęs 48 metų V.Pociūnas žuvo rugpjūčio 23 dieną, būdamas tarnybinėje komandiruotėje. Anksti ryte jis iškrito per viešbučio devintojo aukšto langą.

Seimo ir Vyriausybės užkulisiuose jau senokai svarstoma, jog Generalinė prokuratūra V.Pociūno žūties tyrimo rezultatus delsia paskelbti todėl, kad dar nebaigtas parlamentinis tyrimas dėl jo išsiuntimo į tarnybą Lietuvos konsulate Gardine. Tačiau prokuroras A.Kliunka tai neigia.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.