aA
Žemės ūkio ministrės Kazimieros Prunskienės kantrybės taurę baigia perpildyti jos vadovaujamos Valstiečių liaudininkų sąjungos deleguotas nepartinis užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas. Politikę piktina tai, kad ministras delsia savo patarėjais skirti "valstiečių" siūlomus asmenis ir iš darbo neatleidžia anksčiau K.Prunskienei kraują gadinusio ministro Antano Valionio komandos narių, rašo "Lietuvos žinios".
Petras Vaitiekūnas
Petras Vaitiekūnas
© "Ekstra"
Pastarajame Valstiečių liaudininkų sąjungos tarybos posėdyje pristatęs URM nuveiktus ir būsimus darbus P.Vaitiekūnas sulaukė partijos lyderės K.Prunskienės pastabų.

Ji sakė priminusi kolegai apie politinę tradiciją naujam ministrui suburti savus patarėjus. Kadangi P.Vaitiekūnas yra nepartinis, anot K.Prunskienės, būtų logiška komandą sudaryti iš jį delegavusiai partijai lojalių žmonių.

Prunskienė panašią pastabą padarė ir ūkio ministrui Vytui Navickui, nes jo komandoje taip pat nėra Valstiečių liaudininkų sąjungos narių. Tačiau dėl šio politiko ji ramiau jaučiasi.

Užsienio reikalų viceministru po ilgai trukusių paieškų tapo Jaroslavas Neverovičius, atstovaujantis "valstiečių" partneriams - Lietuvos lenkų rinkų akcijai, tačiau jis taip pat nėra partijos narys.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.