aA
Respublikonų kandidatas į JAV prezidentus George'as W. Bushas (Džordžas V. Bušas) Floridoje laimėjo 327 balsų persvara, rodo galutiniai neoficialūs balsų perskaičiavimo duomenys. Tačiau galutinai viskas paaiškės suskaičiavus visus paštu balsavusių amerikiečių biuletenius, kurių dar gali būti iki kelių tūkstančių.
George W. Bush
George W.Bush
Oficialus rezultatų perskaičiavimas atsilieka ir valstijos sekretorė Katherine Harris (Katrin Haris) ketvirtadienį vėlai vakare sakė, kad perskaičiavimas bus baigtas ne anksčiau kaip antradienį - praėjus savaitei po rinkimų, kai valstija patvirtins visų apygardų balsavimo rezultatus.

Ji taip pat sakė, kad rezultatų dar gali tekti palaukti kiek ilgau, nes jie galutinai paaiškės tik iki lapkričio 17 dienos, kai bus gauti užsienyje paštu balsavusiųjų valstijos gyventojų balsavimo biuleteniai. K. Harris sakė, kad paskutiniais skaičiavimais G. W. Bushas laimėjo 2 909 661 balsą, o A. Gore'as - 2 907 877, ir Teksaso gubernatorius pirmauja 1 784 balsais.

Galutiniai duomenys, kurie yra truputį palankesni G. W. Bushui, pateikti priešaušriu. Ankstesnėse "Associated Press" suvestinėse respublikonų kandidatas pirmavo 225 balsais.

Pagal AP suvestinę, kuri paremta iš visų 67 Floridos rinkimų apygardų į K. Harris sekretoriatą atsiųstais pranešimais, už G. W. Bushą balsavo 2 910 198 rinkėjai, o už A. Gore'ą - 2 909 871.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.