aA
Austrijos ambasadorius Vilniuje atsisakė ketinimų įdiegti Lietuvoje seną Austrijos tradiciją - labdaringus Vienos pokylius.
Austrijos ambasadorius Florianas Haugas (Florianas Hogas) pranešė, kad Vienos pokylis kitais metais nebus rengiamas. Pasak jo, kol nėra visiško visuomenės ir politikų pritarimo, tokio renginio Lietuvoje organizuoti negalima.

Vienos pokylio organizavimą Vilniuje vargingiau gyvenanti visuomenės dalis ir jai atstovaujantys politikai vertino priešiškai. F. Haugas dienraščiui "Respublika" sakė, kad Vienos pokylių tikslas būtų pasiektas tik tuomet, jei per juos būtų surenkama nemažai pinigų socialinėms reikmėms.

Labdaringą Vienos pokylį Austrijos ambasada Vilniaus Rotušėje ketino surengti šių metų sausio 22 dieną, tačiau išvakarėse sumanymo atsisakė dėl radikaliosios Lietuvos laisvės sąjungos grasinimų susidoroti su jo svečiais.

Tačiau, nepaisant neįvykusio pokylio, Austrijos ambasadorius ir Vienos pokylio organizacinio komiteto nariai Ukmergės internato auklėtiniams perdavė pinigus ir kitokią verslininkų suaukotą labdarą, iš viso - maždaug 50-ties tūkst. litų vertės.

Vienintelį kartą Vienos balius Vilniuje buvo surengtas praėjusių metų pradžioje ir sulaukė nemažai visuomenės kritikos.

Tuomet LLS lyderis Vytautas Šustauskas prie Vilniaus Rotušės surengė alternatyvų "ubagų balių", kuriame dalyvavo apie 200 žmonių. Dėl šio nesankcionuoto renginio V. Šustauskui buvo skirta 15 parų arešto.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.