aA
UAB "Lietuvos aidas" direktorius Algimantas Patamsis pirmadienį paprašė Vilniaus apygardos teismo iškelti bankroto bylą bendrovei.
Antradienį A. Patamsis ketina atsistatydinti iš UAB "Lietuvos aidas" direktoriaus pareigų.

Pirmadienį atsistatydino dienraščio "Lietuvos aidas" vyriausiasis redaktorius Rimantas Varnauskas.

Šie žingsniai padaryti po to, kai kontrolinį laikraščio akcijų paketą įsigijo verslininkas Algirdas Pilvelis, vadovaujantis neįtakingai Reformų partijai.

A. Patamsis BNS korespondentui teigė, kad pareiškimas teismui dėl bankroto bylos iškėlimo nėra susijęs su tuo, kad laikraščio savininku tapo A. Pilvelis.

Anot direktoriaus, tai padaryti jį įpareigoja Bankroto įstatymas, kurį privalu vykdyti, kas bebūtų laikraščio savininku.

A. Patamsio pareiškime teismui rašoma, kad "UAB "Lietuvos aidas" pagal 1999 metų ir pagal 1998 metų veiklos rezultatus ir pateiktą Valstybinei mokesčių inspekcijai finansinę atskaitomybę yra nemoki. Tai yra, bendrovės įsipareigojimai viršija nuosavą kapitalą".

Anot dokumento, 1999 metų gruodžio 31 dieną bendrovės įsipareigojimai buvo 5 128 390 litų, tai yra per vienerius metus padidėjo daugiau nei 1 milijonu litų.

Pagal balansą 1999 m. gruodžio 31 dieną bendrovės nuosavas turtas buvo 3 358 408 litai, t.y. 130 tūkstančių litų mažesnis, nei 1998 gruodžio 31 dieną.

Anot dokumento, bendrovė nebegali mokėti darbo užmokesčio savo darbuotojams ir yra įsiskolinusi jiems daugiau nei 350 tūkst. litų.

Be to, pasak pareiškimo, bendrovė nebegali atsiskaityti už gautas prekes ir paslaugas, nebesugeba vykdyti įstatymais nustatytų privalomųjų mokėjimų ir nebegali mokėti priteistų sumų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.