aA
JAV respublikonų kandidato į prezidentus George'o W.Busho (Džordžo V. Bušo) padėjėjai ketvirtadienį apkaltino demokratus, kad šie politizuoja rinkimų nesklandumus Floridoje. Tuo tarpu G.W.Bushas toliau rinkosi savo darbuotojus ir kabinetą tam atvejui, jeigu būtų paskelbtas išrinktuoju prezidentu.
Elections
Negalutiniais ir neoficialiais duomenimis, pranešamais agentūros "Associated Press", Floridoje respublikonas George'as W. Bushas (Džordžas V. Bušas) pirmauja prieš demokratą A. Gore'ą (Elą Gorą) 227 balsais. Galutiniai rezultatai gali būti gauti ne anksčiau kaip antradienį.

Rezultatų paskelbimas gali būti atidėtas iki lapkričio 17 dienos - galutinio termino, iki kurio turi būti gauti užsienyje balsavusių floridiečių balsavimo biuletenai, pareiškė valstijos vyriausybės valstybės sekretorė Katherine Harris (Katrin Haris).

Tad sužinoti, kas taps naujuoju Baltųjų rūmų šeimininku, bus galima ne anksčiau kaip kitą savaitę.

Ketvirtadienį vakare Teksaso gubernatorius susitiko su Andrew Cardu (Endriumi Kardu), kurį pasirinko Baltųjų rūmų kanceliarijos viršininku. Anksčiau jis buvo susitikęs su Condoleezza Rice (Kondolica Rais), kuri gali tapti G. W. Busho Nacionalinės saugumo tarybos vadove.

G. W. Bushas ir A. Cardas sėdėjo gubernatoriaus rūmuose prie liepsnojančio židinio. Čia buvo ir G. W. Busho atstovė spaudai Karen Hughes (Karen Hiūs), vyriausiasis strategas Karlas Rove'as (Karlas Rouvas) ir kandidatas į viceprezidentus Dickas Cheney (Dikas Čeinis).

Pasak rinkimų štabo atstovų, vienas pirmiausių G. W. Busho pranešimų bus apie A. Cardo paskyrimą. A. Cardas buvo transporto sekretoriumi kandidato tėvo, buvusio prezidento George'o Busho (Džordžo Bušo), administracijoje.

Vėliau G. W. Bushas paskelbs kelis kitus aukščiausius savo "komandos" narius, įskaitant atsargos generolą Coliną Powellą (Koliną Pauelą), kuris gali tapti jo valstybės sekretoriumi, ir C. Rice, kuri taip pat dirbo G. Busho vyresniojo administracijoje.

G. W. Bushas ėmėsi formuoti būsimąją "komandą", nepaisydamas demokratų stovyklos kritikos, esą jis pernelyg pasikliauja savo pergale.

K. Hughes išreiškė įsitikinimą, kad balsų perskaičiavimas Floridoje "patvirtins, jog jis faktiškai laimėjo Floridos valstijoje ir buvo išrinktas prezidentu".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.