aA
Trečiadienį Kaune, apsinuodijusi neaiškios kilmės cheminės medžiagomis, mirė 18-metė. 18-metė Aušrinė Jurevičiūtė netikėtai mirė Juozapavičiaus prospekte esančiame bute.
Buto savininkas, 21-erių metų Donatas Karalius išvežtas į ligoninę. Laiku suteikus medicininę pagalbą, pavojus jo gyvybei negresia. Spėjama, kad jaunuoliai galėjo apsinuodyti maisto produktais.

Antradienį vakare A.Jurevičiūtė ir D.Karalius valgė rūkytų vištų šlauneles, agurkėlius ir gėrė alų. Atlikus ekspertizę paaiškėjo, kad A. Jurevičiūtės mirties priežastis - apsinuodijimas neaiškios kilmės cheminėmis medžiagomis. Tikslesnę išvadą ekspertai ketina pateikti kitą savaitę. Injekcinių pėdsakų, kurių leistų nustatyti, ar mirusioji vartojo narkotikus, ant mergino kūno ekspertai nerado.

Pirminio tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad maisto produktus jaunuoliai pirko parduotuvėje Vaidoto gatvėje. Kauno miesto Maisto ir veterinarijos tarnybos ir Sveikatos centro laboratorijose atliekama rastų šlaunelių ekspertizės. Išvadas gydytojai žada paskelbti poros dienų. Taip pat produktus tiria ir teismo ekspertai.

18-metė mirties aplinkybėms tirti Kauno miesto apylinkės prokuratūra ketvirtadienį iškėlė baudžiamąją bylą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.