aA
Prezidento rūmuose pirmąkart surengtas buvusios ir būsimos valdžios susitikimas. Valdo Adamkaus pakviesti į rūmus S.Daukanto aikštėje atvyko nueinančios konservatoriaus Andriaus Kubiliaus Vyriausybės ir būsimojo liberalo Rolando Pakso ministrų kabineto nariai.
Dešimtoji vyriausybė
Dešimtoji vyriausybė
Prezidentas kiekvienam konservatorių ministrų kabineto nariui įteikė į odinį futliarą įdėtą savo ir žmonos Almos nuotrauką.

A.Kubiliaus Vyriausybė Prezidentui padovanojo bendrą Vyriausybės narių nuotrauką.

Atsisveikinimo ir susitikimo akimirkas įamžino gausiai susirinkę fotografai. Pirmiausia greta Prezidento rikiavosi nueinantys, po to - ateinantys. Vėliau - visi kartu, o pabaigoje - Prezidentas su premjerais.

"Kaip vestuvėse", - kažkas pasakė.

Prezidentui sosto nereikėjo

Penkiolika minučių trukusioje ceremonijoje visi oratoriai kalbėjo be popierių.

Prieš sėsdamas į kėdę klausyti premjerų, V.Adamkus tarstelėjo, kad sosto jam nereikia, ir, nelaukęs apsaugos vyrų pagalbos, pats patempė kėdę į šoną - toliau nuo vėliavų ir Laisvės skulptūros.

R.Paksas pavydėjo A.Kubiliui

R.Paksas taip pat dėkojo A.Kubiliui ir jo kabinetui už nuoširdų ir atsakingą darbą. Jis prisipažino, kad pavydi A.Kubiliui, kuris rytoj galės ateiti į darbą, pamatyti šeimą ir, žiūrėdamas iš šono, pakritikuoti Vyriausybę.

Ministrai bandė juokauti

Prieš susitikimą pas Prezidentą A.Kubiliaus Vyriausybės nariai neskubėdami ir vėluodami rinkosi į paskutinį savo posėdį. Susirinkę ministrai laidė sąmojus.

"Gal dar neatsistatydinkime", - klausė kažkuris kolegų.

"Lietuvos rytas"