aA
Dar tik vieną gimtadienį atšventęs tarpukario Prezidento Antano Smetonos proanūkis, pusantrų metukų Antanas Smetona Visų šventųjų dienos išvakarėse spėjo gimti antrą kartą.
Iš gilaus šulinio ištraukęs ten įkritusį savo pirmagimį 49 metų tėvas Albinas Smetona sakė tik viena šimtąja procento tikėjęs, kad vaikas išgyvens - spėjama, jog mažylis išbuvo po vandeniu daugiau kaip penkias minutes.

Panevėžio miesto ligoninės vaikų ligų skyriuje nuo plaučių uždegimo gydomas Antanas jau sveiksta ir sparčiai atgauna jėgas.

Spalio 31 dieną Levaniškio kaimo (Anykščių r.) ūkininkų Smetonų šeima pjovė kiaulę ir, prireikus švaraus vandens, 44 metų šeimininkė Ramutė Smetonienė atidengė šulinį, pasėmė kibirą vandens ir pastatė jį ant pusės metro aukščio rentinio.

Per darbų gausą sutuoktiniai pamiršo uždengti šulinį. Anksčiau, vengdami nelaimės, atviro jo niekada nepalikdavo.

Kai į kiemą grįžęs tėvas pasigedo sūnaus, žmona apsidairiusi greitai pamatė, kad ant rentinio nebėra kibiro. Išgirdęs jos šauksmą, vyras nusimetė striukę ir šoko į 4 metrų gylio šulinį, kurio dugne tik gerai įsižiūrėjus buvo kažkas matyti.

A.Smetona kojomis ir nugara įsirėmė į rentinį ir ištraukė vaiką - jis buvo paniręs daugiau negu pusės metro gylyje.

Iš vandens ištrauktas berniukas buvo pamėlęs, be gyvybės ženklų, tačiau dar šulinyje tėvas sūnų pražiodė, leido išbėgti vandeniui ir bandė daryti dirbtinį kvėpavimą.

"Lietuvos rytas"