aA
Naujiesiems Seimo nariams kas mėnesį už pokalbius mobiliaisiais, vyriausybinio ryšio ir stacionariais telefonais bus apmokama 150 litų. Tokį bazinį telefoninių pokalbių išlaidų limitą patvirtino Seimo valdyba, trečiadienį pranešė Seimo spaudos tarnyba.
Tačiau priklausomai nuo to, kokias pareigas užima parlamentaras, jis gaus skirtingą telefoninių pokalbių išlaidų priedą. Seimo valdybos nariams, taip pat Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkui bus papildomai apmokama po 500 litų, Seimo Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojams ir Užsienio reikalų komiteto pirmininko pavaduotojui - po 300 litų, Seimo komitetų ir nuolatinių komisijų pirmininkams - po 250 litų.

Seimo parlamentinių delegacijų vadovams bus papildomai apmokama po 150 litų, Seimo nariams, išrinktiems vienmandatėse apygardose, Seimo komitetų pakomitečių pirmininkams bei Seimo komitetų ir nuolatinių komisijų pirmininkų pavaduotojams, Seimo Užsienio reikalų komiteto nariams, Seimo narių frakcijų seniūnams - po 100 litų, o seniūnų pavaduotojams - po 50 litų.

Seimo Europos reikalų komiteto ir Seimo Užsienio reikalų komiteto sekretoriatams tarnybinių telefoninių pokalbių išlaidų limitas nustatytas po 300 Lt, kitų Seimo komitetų ir komisijų sekretoriatams bei frakcijų referentams - po 80 litų kiekvienam sekretoriato ir frakcijos referento telefono numeriui.

Seimo nariams, esantiems tarnybinėje komandiruotėje kitoje valstybėje, už skambinimą į Lietuvos Seimą ar skambinimą jiems iš Seimo į kitą valstybę mobiliųjų telefoninių pokalbių išlaidoms kompensuoti papildomai bus skiriama 30 litų vienai komandiruotės dienai. Šis limitas į bendrą telefoninių pokalbių mėnesio limitą neįskaitomas.

Tarnybinių telefoninių pokalbių išlaidas, viršijančias nurodytus limitus, Seimo nariai privalės apmokėti iš savo lėšų.

Seimo valdyba, atsižvelgdama į tai, kad šių metų gruodį baigiasi Seimo kanceliarijos skelbtas Telekomunikacijų paslaugų pirkimo konkursas, nusprendė apmokėti Seimo narių, neturinčių tarnybinių mobiliųjų telefonų, asmeninių mobiliųjų telefonų, naudojamų tarnybiniams reikalams, pokalbių sąskaitas už lapkričio ir gruodžio mėnesius iki 60 litų už kiekvieną mėnesį ir šią sumą įskaičiuoti į Seimo narių tarnybinių telefonų pokalbių išlaidas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.