aA
Kinijos vyriausybė paskelbė naujų draudimų sąrašą, palengvinantį internete publikuojamos informacijos cenzūrą.
Naujosios taisyklės, išspausdintos valstybiniuose laikraščiuose, reglamentuoja, kaip turėtų veikti naujienų tinklalapiai ir interneto pokalbių kambariai.

Nuo šiol tinklalapiai, norintys išspausdinti užsienyje publikuojamą informaciją, turi gauti specialų valdžios leidimą, o be to, bus labai griežtai cenzūruojamas pačių kuriamų naujienų turinys. Taip pat yra taisyklės pokalbių kambarių ir interneto skelbimų lentų prižiūrėtojams. Jie turės nuolat stebėti turinį ir neleisti diskusijoms nukrypti nuo temos.

Šių taisyklių laikymąsi prižiūrės Kinijos valstybinis informacinis biuras. Dabar jis prijungtas prie Informacinės pramonės ministerijos kaip pagrindinis interneto informacijos stebėtojas.

Nors apie šias taisykles gandai sklido jau metus, formaliai tai yra pirmieji apribojimai nevalstybiniams naujienų tinklalapiams.

Nenorėjęs prisistatyti naujienų portalo “Sohu.com” darbuotojas teigė, kad “Jau seniai buvo nerašytos cenzūros taisyklės, kurių buvo griežtai laikomasi. Dabar bus netgi geriau, nes bus tiksliai žinoma, kur yra ribos”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.