aA
Trečiadienį buvo suimta Japonijos Raudonosios armijos įkūrėja Fusako Shigenobu (Fusako Šigenobu), kuriai daugiau kaip ketvirtį šimtmečio pavyko sėkmingai slapstytis nuo policijos.
55 metų F. Shigenobu, kuri yra kairiųjų radikalų simbolis, buvo suimta, kai su dviem kitais asmenimis išėjo iš viešbučio Vakarų Japonijos Osakos mieste. Jai buvo pateikti kaltinimai dėl įkaitų grobimo, taip pat dėl 1974 metais įvykdyto išpuolio prieš Prancūzijos ambasadą Hagoje. Netrukus ji turi būti pervežta į Tokiją apklausti, pranešė vietos policijos atstovas.

Septintojo dešimtmečio pabaigoje suformuota Raudonoji armija yra slapta ultrakairioji grupuotė, kuri įvykdė kelis pagarsėjusius teroristinius išpuolius. Be kitų nusikaltimų, 1972 metais ji surengė ginkluotą išpuolį Tel Avivo oro uoste "Ben Gurion", kurio metu žuvo 24 žmonės.

Užimdama minėtą Prancūzijos ambasadą, ši grupuotė siekė priversti paleisti jos narius, suimtus dėl ankstesnių išpuolių. Nors pastaruoju metu Raudonoji armija nebuvo įtariama įvykdžiusi didesnius išpuolius, 8-ajame dešimtmetyje ji buvo grėsmingiausia Japonijos teroristinė organizacija. Tačiau intensyvus policijos spaudimas ir abipusė naikinanti kova susilpnino Raudonąją armiją, ir dauguma vadovaujančių jos narių pabėgo į Artimuosius Rytus.

Šeši aštuntojo dešimtmečio Raudonosios armijos vadovai dar liko laisvėje, pranešė Nacionalinės policijos agentūra.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.