aA
Vizų nereikės tik Lietuvos piliečiams, vyresniems nei 60 metų.

Tranzitinės vizos išduodamos Baltarusijos konsulate Vilniuje, pateikus pasą, anketą su 1 nuotrauką bei trečiosios šalies, į kurią vykstamą, vizos kopiją. Mokestis už vizos išdavimą priklauso nuo jos galiojimo bei išdavimo laiko.

Vizos nebus išduodamos pasienyje, todėl asmenys, vyksiantys į Rusiją ir kitas NVS šalis po gegužės 1-sios, privalo pasirūpinti vizomis iš anksto.

Asmenys, kurie į Rusiją vyks iki gegužės 1-sios, tačiau išvyks iš jos jau po tranzitinių vizų įvedimo, turi kreiptis į Baltarusijos diplomatinę atstovybę Maskvoje ar kituose miestuose.

Išimtinais atvejais dėl vizų išdavimo bus sprendžiama Vizų ir registracijos skyriuje Minske.

Šių metų kovo viduryje Baltarusija netikėtai įvedė vizų režimą tranzitiniams keliautojams, turintiems Rusijos vizą. Po Lietuvos URM pareikšto protesto vizų įvedimas buvo sustabdytas.

Sumaištį dėl vizų sukėlė Baltarusijos sprendimas sustabdyti 1992 metų NVS šalių sutarties "Dėl abipusio vizų pripažinimo" veikimą. Tokį sprendimą priėmė daugelis NVS šalių, įskaitant ir Rusija.

Pagal šią sutartį, Lietuvos, kaip ir kitų šalių piliečiai, turėdami Rusijos vizas, galėjo be vizų tranzitu vykti per Baltarusijos teritoriją.

Lietuva ir Baltarusija nėra susitarusios dėl bevizio režimo, tačiau pagal Lietuvos ir Baltarusijos laikinąjį susitarimą dėl piliečių kelionių Lietuvos vizų nereikalaujama iš pasienio gyventojų, vyresnių nei 60-ties metų asmenų.