aA
Pavargęs nuo įtampos ir darbo, Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas galės atsikvėpti klausydamas kanklių muzikos. Jo pirmtakas Vytautas Landsbergis atsipalaiduodavo skambindamas fortepijonu. Vakar Seimo pirmininko sekretoriato vadovės pavaduotoja pradėjo dirbti 37 metų socialliberalė, Šiaulių miesto tarybos narė, trijų vaikų motina Ilona Stulpinienė.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas
Prieš tai I.Stulpininienė porą mėnesių vadovavo Šiaulių filharmonijai, bet iki tol net penkiolika metų dirbo kanklių specialybės dėstytoja Šiaulių konservatorijoje.

Seimo pirmininko aparate dirba keturi iš vienuolikos įstatymuose numatytų pareigūnų, tačiau dokumentus iš jų yra įforminusi vienintelė sekretorė, 22 metų filosofijos magistrė Justina Vitkauskaitė.

Seimo pirmininko sekretoriato vadovė Rasa Razgaitienė kol kas draudžia kolegoms bendrauti su žiniasklaida.

Kol bus surastas Seimo vadovo spaudos atstovas, ryšiai su žiniasklaida patikėti Seimo spaudos tarnybos vadovui Andriui Vaišniui.

Šis žurnalistus nukreipia į Seimo personalo skyrių, kur kartojama, jog informacijos apie pirmininko sekretoriatą nėra, nes naujieji pareigūnai dar neužpildė anketų ir nesutvarkė dokumentų.

Žinoma tik tiek, kad 47 metų R.Razgaitienė yra gimusi Niujorke. Per 1997 metų Prezidento rinkimų kampaniją ji konsultavo A.Paulauską.

Ketvirtasis Seimo pirmininko aparate dirbantis pareigūnas - patarėjas užsienio politikos klausimais 41 metų Petras Šimeliūnas. Turintis inžinieriaus elektromechaniko bei ekonomisto diplomus P.Šimeliūnas yra dirbęs Užsienio reikalų ministerijoje, Lietuvos ambasadoje Paryžiuje bei nuolatinėje atstovybėje prie UNESCO Paryžiuje.

"Lietuvos rytas"