aA
Kūrinių publikavimas visada buvo pradedančiųjų rašytojų problema. Situacija turėtų iš esmės pasikeisti, pradėjus veikti Didžiosios Britanijos interneto tinklalapiui, kuriame bus pateikiami nežinomų autorių darbai.
Tinklapis, adresu www.netpublished.net, pradės veikti gegužės pradžioje. Jame bus galima nemokamai publikuoti ištisus romanus. Cenzūruojama bus tik pornografinė arba "ypač įžeidžianti" literatūra, sakė vienas šio projekto autorių Anthony Shermanas (Entonis Šermanas).

Skaitytojai galės nemokamai perskaityti kūrinio ištrauką, o patikusią knygą galės atsisiųsdinti sumokėję du svarus (12 litų), Visas mokestis, atskaičius 15 proc., atiteks autoriui.

Poetai, menininkai ir kompozitoriai už 10 svarų (60 litų) galės metus savo kūrinius internete pateikti nemokamam žiūrėjimui.

Pasak novelisto A. Shermano, kurio kūriniai taip pat nebuvo išleisti, tai yra pirmasis tinklapis, kuriame autoriaus darbai automatiškai tampa išleidžiami.

"Mes mėginame užsidirbti pinigų, bet kartu norime ištiesti pagalbos ranką nežinomiems rašytojams", naujienų agentūrai "Reuters" sakė A. Shermanas.

BNS