aA
Seimo daugumą suformavusių liberalų ir socialliberalų atstovai tikina, jog nepaisant Kaimo reikalų komiteto nepritarimo, ketvirtadienį neturėtų kilti kliūčių patvirtinti koalicinės Rolando Pakso Vyriausybės programą.
Seimas
Kaip žinoma, pirmadienį 10 iš 11 Seimo Kaimo reikalų komiteto (KRK) narių nusprendė nepritarti Vyriausybės programai ir siūlyti grąžinti ją tobulinti.

Už šį sprendimą balsavo ne tik kairiosios opozicijos, bet ir Seimo daugumai atstovaujantys Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijos nariai.

Tačiau trečiadienį Kaimo reikalų komitetas ketina perbalsuoti dėl Vyriausybės programos.

Kaip antradienį spaudos konferencijoje sakė Socialdemokratinės koalicijos frakcijos ir KRK narys Mykolas Pronckus, iš komitete atstovaujamų frakcijų atstovų sudaryta darbo grupė, kuri sieks suderinti skirtingas nuomones.

M. Pronckus spaudos konferencijoje dar kartą pakartojo, jog kairioji opozicija vertina šią programą kaip "neturinčią materialaus ryšio su realybe".

Kitoje spaudos konferencijoje Liberalų frakcijos atstovai Gintaras Steponavičius ir Alvydas Medalinskas teigė esą įsitikinę, jog, nepaisant balsavimo Kaimo reikalų komitete, ketvirtadienį Vyriausybės programai bus pritarta.

"Politinio trilerio atomazga bus su gera pabaiga", sakė A. Medalinskas.

G. Steponavičius pripažino, jog Vyriausybės programos skyrius apie Kaimo politiką yra tobulintinas, tačiau šie patobulinimai atsispindės detaliame Vyriausybės veiksmų plane.

"Svarbiausia - leisti Vyriausybei pradėti darbą, patvirtinant jos programą", teigė G. Steponavičius.

Valdančiosios koalicijos partnerės, Naujosios sąjungos pirmininko pavaduotojas Gediminas Dalinkevičius Lietuvos radijui sakė, jog v isi socialliberalų frakcijos nariai ketvirtadienį balsuos už Vyriausybės programą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.