aA
Paryžiuje Italijos kompanija “Lavazza” ir prancūzų bei amerikiečių technologijų grupė “eDevice” pristatė naują kavos virimo aparatą, kurį galima prijungti prie interneto. “e-espressopoint” gali siųsti elektroninius laiškus, pavyzdžiui, technikams jei sugenda ar į parduotuvę jei baigiasi kavos atsargos. Taip pat per centrinį aptarnavimo tinklalapį jis gali ir priimti žinutes.
"e-espressopoint"
Kompanijos dar neatskleidė visų techninių aparato galimybių, neaišku, ar jis bus suderinamas su “Java” ir ar galės filtruoti nepageidaujamas žinutes.

Europoje aparato prekybą žadama pradėti dar šių metų pabaigoje. Pagrindiniams “Lavazza” klientams bus įdiegta 10000 šių aparatų.

Yvesas Abitbolis, “eDevice” vadovas Europoje teigė, kad idėja sukurti kavos aparatą su elektroninio pašto siuntimo ir priėmimo galimybėmis iš pradžių buvo tik linksma namiškiams kilusi idėja, o pramonine realybe tapo todėl, kad “Lavazza”, nepamiršdama gerų kavos gaminimo tradicijų, sugebėjo pasinaudoti ir technologijų raida.

Sekančiais metais žadama sukurti dar vieną “e-espressopoint” aparato versija su prisilietimui jautriu ekranu. Per ši aparatą bus galima prisijungti prie asmeninių paslaugų portalo, kuriame bus informacija apie transporto judrumą, orų prognozės ir kitokia informacija.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.