aA
Gegužės pirmąją Londone prasidės pirmasis istorijoje ralis aplink pasaulį.
42 automobiliai iš 19 šalių bandys ne daugiau kaip per 80 dienų įveikti ilgiausią, kaip teigia ralio organizatoriai, distanciją iš visų iki šiol rengtų maratonų.

Planuojama, kad ralis turėtų baigtis birželio 18-ąją taip pat Londone.

Philipas Youngas, renginį organizuojančios Klasikinio ralio asociacijos vadovas, teigė, kad tai bus pirmasis kartas kai automobilių lenktynės aplink pasaulį prasidės ir baigsis toje pačioje vietoje.

Ralyje dalyvaus ne tik nauji automobiliai, tačiau savo jėgas išbandys ir 1913-ųjų Rolls Royce'as "Silver Ghost", 1955-ųjų Triumph TR2 bei 1961-ųjų Aston Martin DB4.

Youngas prisipažino, kad visas šis renginys buvo organizuojamas net trejus metus. Ralio trasa nusidrieks į šiaurę per Europą Rusijos link, per Taklimakano dykumą Kinijoje, Kanadą, JAV, Maroką bei pietų Europą. "Bus tikras stebuklas, jeigu jie visi pasieks finišą," sakė Youngas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.