aA
Sulaikyti 39 etniniai albanai ir vienas serbas, pranešė taikdarių atstovas spaudai, pulkininkas leitenantas Henningas Philippas (Heningas Filipas). Įtariama, kad tai buvo snaiperiai, taip pat asmenys, neteisėtai laikę ginklus ir padarę kitų nesunkių pažeidimų, sakė H. Philippas.

Sekmadienį snaiperiai sužeidė du prancūzų taikdarius. Žuvo du ir buvo sužeista mažiausiai 11 žmonių, rodo naujausi vietos bendruomenių vadovų ir taikdarių pranešimai.

Tai buvo pirmas kartas, kai tarp NATO taikdarių ir etninių albanų vyko tokie smarkūs ir ilgalaikiai susirėmimai. Pirmadienio rytą Kosovska Mitrovicoje toliau vyko kitų riaušininkų paieškos, sakė H. Philippas.

KFOR pailgino komendanto valandą, įvestą po vasario 3 dieną įvykusio ankstesniojo smurto protrūkio. Siekiant atkurti ramybę, komendanto valanda galios nuo 18 val. iki 6 val. ryto.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.