aA
Kalbėdamas sekmadienį Rusijos televizijos laidoje "Veidrodis", VRM vadovas pažymėjo, kad jis pats "normaliai" vertina šį savo pavaldinio sprendimą.

Pasak V. Rušailos, panašių atvejų, kai Rusijos piliečiai buvo pakeisti į karius, patekusius iš kovotojų nelaisvę, buvo ir anksčiau. Kitas reikalas, paaiškino jis, kad šiuo atveju tai buvo "Laisvės" radijo žurnalistas.

Ministras patvirtino, kad Andrejus Babickis gyvas ir yra čečėnų formuotėse, esančiose viename kovotojų kontroliuojamų pietinių rajonų.

V. Rušailos nuomone, žurnalistą kovotojai tikriausiai išsiųs į vieną artimiausių šalių, o toliau jis pats praneš apie save.

Tuo tarpu kaip sekmadienį Sankt Peterburge pareiškė "Laisvės" radijo tarnybos Rusijoje vadovas Mario Corti (Marijus Kortis), "Laisvės" radijo redakcija turi tikrų žinių, kad Andrejaus Babickio mainai į Rusijos karius belaisvius yra "klastotė".

"Aš mėginu būti optimistas dėl demokratijos institutų Rusijoje, bet pastarieji įvykiai šalyje rodo realią grėsę ir žodžio laisvei, ir apskritai asmens saugumui", pabrėžė M. Corti interviu žurnalistams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.