aA
Panevėžio rajone įvykdytą dviejų pareigūnų nužudymą teisėsaugos darbuotojai sieja su jų tarnybine veikla. Tai žurnalistams po susitikimo su prezidentu Valdu Adamkumi pranešė policijos generalinis komisaras Visvaldas Račkauskas. Pirmadienį vakare jis ir generalinis prokuroras Kazys Pėdnyčia informavo šalies vadovą apie prokurorės ir policininko nužudymo tyrimą.
Kaip skelbta, pirmadienį ryte Panevėžio rajone sodų bendrijoje prie sodo namelio rasti nužudytų Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojos Vidos Kazlauskaitės ir Pasvalio rajono policijos komisariato inspektoriaus Sergejaus Piskunovo lavonai.

"Kol kas vyksta tyrimas, todėl kelti kokias tai versijas, mes neturime pagrindo. Mes tikimės šį nusikaltimą anksčiau ar vėliau atskleisti, tai yra policijos ir prokuratūros savotiškas principo reikalas", sakė V. Račkauskas. Jis atsisakė konkretizuoti galimas nusikaltimo versijas.

Paklaustas, ar tai nebus dar viena, didelį rezonansą sukėlusi, tačiau neištirta byla, V. Račkauskas atsakė, jog kvalifikuoti nusikaltimai yra tiriami ne po vienerius metus ir šis nusikaltimas anksčiau ar vėliau bus ištirtas. Kaip žinoma, teisėtvarkos pareigūnai iki šiol neatskleidė pernai sausį įvykdytos Panevėžio prokuroro Gintauto Sereikos žmogžudystės, nesulaikyti jokie įtariamieji šių metų liepą dingusio Gedimino Kiesaus ir jo artimųjų byloje.

V. Kazlauskaitės ir S. Piskunovo lavonai su šautinėmis žaizdomis galvose buvo rasti pirmadienį 7 val. 45 min. Prokurorės lavonas buvo rastas Pasvalio rajono policijos komisariatui priklausančiame automobilyje. Šalia automobilio gulėjo inspektoriaus lavonas. Ginklas, iš kurio nužudyti pareigūnai, nerastas.

Automobilio "Citroen", kuriame buvo rastas prokurorės lavonas, galinis langas peršautas. Nužudytieji 40-mečiai prokurorė ir policininkas gyveno kartu. Tai jau antras Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro nužudymas. Pernai buvo nužudytas šios prokuratūros prokuroras G. Sereika. Jo žudikai iki šiol nerasti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.