aA
Takoskyra tarp technologijų ir mados nuolat blunka, o mobilieji telefonai, įtaisyti moteriškuose papuošaluose dar labiau paryškina šią tendenciją. Bet keista taip, kad tokius elektroninius papuošalus kuria itin solidi kompanija IBM.
IBM papuošalai
Ši kompanija kadaise garsėjo kaip “juodųjų kostiumų firma, tačiau dabar ir ji iš klasikos pasaulio persikelia prie madų. Skaitmeniniai papuošalai gali būti arba geriausias dalykas elegantiškoms, bet labai šiuolaikiškoms moteris, arba kvailiausiu amžiaus išradimu.

Neseniai vykusioje skaitmeninių madų parodoje IBM leido užmesti akį į sidabrinių auskarų, laikrodžio, koljė ir žiedo rinkinį. Iš pirmo žvilgsnio jie atrodo kaip eiliniai papuošalai, tačiau iš tikrųjų tai – dėvimas mobilusis telefonas.

Vietoj to, kad skambėtų telefono skambutis, apie kvietimą telefonas praneša mirksinčia žiedo akute. Į skambutį atsakoma paspaudus mygtuką ant laikrodžio. Garsas priimamas per auskarą, o perduodamas per koljė.

IBM atstovų teigimu, vienintelis pastebimas papuošalų trūkumas – pernelyg mažas dydis, kuris gali netenkinti kai kurių potencialių pirkėjų.

Bet palyginus su kitomis IBM kuriamomis naujovėmis, šie skaitmeniniai papuošalai jau yra beveik seniena. IBM tyrimų centre jau sukurta cukraus gabalėlio dydžio skaitmeninė dėvima filmavimo kamera, įtaisoma akiniuose. Piniginės dydžio asmeninio tinklo (PAN – Personal Area Network) įrenginys veikia pasinaudodamas natūralia žmogaus kūno energija. PAN vartotojas informacija su kitu PAN vartotoju gali apsikeisti paprasčiausiai paspausdami vienas kitam rankas.

Šiame madų šou taip pat buvo demonstruojami technologinių naujovių prikimšti drabužiai, gaminami “Levi Strauss”, “Xerox” ir daugybės kitų bendrovių, kurios seka technologijų ir madų naujoves.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.