aA
Mobiliųjų telefonų gamintojai paskutiniuoju mėnesiu pradėjo kreipti daugiau dėmesio į papildomas telefonų galimybes bei į aparatų kainų padidinimą. Jų nebetenkina padėtis, kai mobiliojo ryšio paslaugų teikėjai beveik nemokamai parduoda telefonus už gana nemažą abonentinį mokestį.
"Kyocera SmartPhone"
Mėnesio pabaigoje “Kyocera Wireless” pristatys telefoną, valdomą paskutinės “Palm” operacinės sistemos, o “Samung” sekantį mėnesį pasiūlys telefoną su integruotu MP3 grotuvu.

“Kyocera” telefonas “SmartPhone” greičiausiai kainuos nuo 1600 iki 1800 litų ir jame veiks visos “Palm OS” sistemai sukurtos programos. Tai bus pirmasis su šia sistema dirbantis telefonas. Bet greičiausiai Lietuvos mobiliojo ryšio vartotojai nesugebės pasinaudoti telefono galimybėmis dėl ryšio teikėjų galimybių ribotumo.

Taip pat “Kyocera” pristatys ir labai nebrangų telefoną “Model 2035”, kuris, kaip manoma, kainuos ne daugiau 160 litų. Tačiau jame nebus “Palm OS” ir bus kur kas mažiau papildomų galimybių.

“Samsung” pristatys telefoną “Uproar”, kuriame bus integruotas MP3 grotuvas. Telefonas kainuos apie 1600 litų. Pirmoji šio telefono versija leis vartotojams atsisiųsti muziką iš kompiuterio į telefoną laidiniu ryšiu. Jame tilps iki 64 MB informacijos (apie valandą muzikos)

Bet “Nokia” ir “Motorola” taip pat žengia koja kojon su naujovėmis ir šiais bei kitais metais pasiūlys nemažai brangiau kainuojančių WAP formatą suprantančių mobiliųjų telefonų.

“Nokia 7190” telefonas su WAP technologijomis šiek tiek primins “Nokia 7110” – jame bus “navi” volelis, pritaikytas patogesniam tekstinės WAP informacijos naršymui.

“Motorola” metų pradžioje pasiūlys vadinamąjį 2,5G (antros su puse kartos) telefoną “Accomply”, veikiantį GPRS tinkluose ir galintį transliuoti vaizdinę informaciją.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.