aA
Pasak Policijos departamento atstovo spaudai, 40-mečių pareigūnų lavonai su šautinėmis žaizdomis galvose buvo rasti 7 val. 45 min. Prokurorės lavonas buvo rastas Pasvalio rajono policijos komisariatui priklausančiame automobilyje. Šalia automobilio gulėjo inspektoriaus lavonas. Ginklas, iš kurio nužudyti pareigūnai, nerastas.

Automobilio "Citroen", kuriame buvo rastas prokurorės lavonas, galinis langas peršautas.

Nužudytieji prokurorė ir policininkas gyveno kartu.

Sodo namelis priklausė inspektoriui S. Piskunovui.

Tai jau antras Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro nužudymas. Pernai buvo nužudytas šios prokuratūros prokuroras Gintautas Sereika. Jo žudikai iki šiol nerasti.

Generalinis prokuroras Kazys Pėdnyčia sakė BNS, kad įvykio vietą dabar apžiūri speciali Panevėžio kriminalistų pareigūnai, iš Vilniaus vyksta specializuota tardymo operatyvinė grupė. Dėl prokurorės ir policininko nužudymo iškelta baudžiamoji byla. Į įvykio vietą apie 10 val. 30 min. iš Vilniaus išvyko ir generalinis prokuroras.

"Neturiu duomenų ir negaliu pasakyti, kokie to įvykio motyvai", BNS teigė generalinis prokuroras. K. Pėdnyčia tvirtai negalėjo pasakyti, ar prokurorės ir policininko nužudymai yra susiję su jų darbu, tačiau teigė manąs, kad "tai ne su sodo reikalais susiję".

"Apie tikrąsias versijas dar anksti kalbėti", sakė generalinis prokuroras.

K. Pėdnyčia anksčiau buvo žadėjęs, kad prokuroro G. Sereikos žudikai greitai tikrai bus rasti, įtariamųjų ratas susiaurėjęs. Tačiau praėjus beveik metams, žudikų pareigūnams surasti nepavyko. K. Pėdnyčia sako, kad taip kalbėdamas turėjo galvoje, kad apskritai anksčiau ar vėliau žudikai bus rasti.

"Tikiu, kad nusikaltėliai bus rasti. Tai tik laiko klausimas", sakė K. Pėdnyčia.

40-metė prokurorė V. Kazlauskaitė tarnybą prokuratūroje pradėjo 1995 metų rugsėjo 20 dieną. 1997 metų gruodžio 15 dieną iš Panevėžio apygardos prokuratūros Nusikaltimų asmeniui skyriaus vyriausiosios prokurorės pareigų ji buvo paaukštinta į vyriausiojo prokuroro pavaduotojos pareigas.

40-metis S. Piskunovas iki 1998 metų buvo Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Ekonominių nusikaltimų tyrimo tarnybos (ENTT) komisaru, vėliau pradėjo dirbti Panevėžio Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos (ONTT) Kontrabandos, neplatinamų ir narkotinių medžiagų skyriaus komisaru inspektoriumi.

Šiemet balandį jis pradėjo dirbti Pasvalio rajono policijos komisariate inspektoriumi.

S. Piskunovas buvo vedęs, turėjo du vaikus. Nužudytas policininkas buvo neseniai iš Panevėžio ONTT vadovo pareigų atleisto komisaro Rolando Rutės draugas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.