aA
Graikas, šeštadienį pagrobęs autobusą su turistais iš Japonijos ir netikėtai sutikęs pasiduoti televizijos žvaigždei, sekmadienį nusižudė, pranešė policija. Netrukus jam turėjo būti pateikti kaltinimai.
Christos Kendiras
Christos Kendiras
Policija naujienų agentūrai "Reuters" sakė, kad Christos Kendiras (Kristas Kendiras) iššoko pro langą iš septintojo aukšto centrinėje Atėnų policijos būstinėje ir nukrito pagrindinėje Atėnų Aleksandro gatvėje.

Pagyvenę japonai turistai po devynias valandas trukusios įkaitų dramos liko sveiki. Įkaitų drama pasibaigė, kai Ch. Kendiras pasidavė populiarios televizijos pokalbių laidos vedėjui. Kiek vėliau pagrobėjas buvo perduotas į policininkų rankas.

Graikas pagrobė autobusą senovinio Epidauro miesto apylinkėse netoli Atėnų ir paėmė įkaitais 35 turistus iš Japonijos. Šeimyninį konfliktą išgyvenęs graikas prieš tai nužudė uošvę ir tariamą žmonos meilužį.

Ch. Kendiras turėjo būti nuvežtas į prokuratūrą Pirėjaus uoste, kur jam būtų pateikti kaltinimai dėl dviejų žmonių nužudymo ir autobuso užgrobimo.

Užpuolikas grasino nužudyti visus įkaitus - 32 japonus turistus, kelionės gidus japoną ir graiką kelionės gidus bei graiką vairuotoją - jeigu policija įsikiš.

Jis buvo ginkluotas pistoletu ir medžiokliniu šautuvu, kuriuo prieš tai, policijos manymu, savo namuose Galato miestelyje Peloponeso pusiasalyje nušovė du žmones.

Tačiau vyriškis paleido visus įkaitus ir pasidavė, sudaręs keistoką susitarimą. Jis pareikalavo, jog jam būtų leista pasiaiškinti populiarioje Makis Triandafyllopoulos (Makio Triandafylopulo) pokalbių laidoje Graikijos televizijoje, ir tik po to jis pasiduos policijai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.