aA
Antivirusinę programinę įrangą kurianti kompanija “McAfee” antivirusines technologijas jau pritaikė ir mobiliesiems telefonams.
Dabar populiariausia JAV naudojama “VirusScan Wireless” programa, veikianti “PalmOS”, “Windows CE” ir “Symbian EPOC” operacinėse sistemose buvo pritaikyta ir mobiliesiems “smartphone” tipo telefonams ir dabar juos saugos nuo virusų, “Trojos arklių” ir “kirminų” (worms).

Mobiliųjų telefonų vartotojai Ispanijoje jau pajuto virusų poveikį kai liepos mėnesį populiariausio GSM paslaugų teikėjo tinkluose “apsigyveno” kirminas. Jo kopijos buvo išsiuntinėtos milijonams vartotojų elektroniniu paštu bei per telefonų duomenų bazes, o dėl nuolatinio vartotojų kiekio didėjimo panašios problemos bus vis aktualesnės.

“McAfee” programinės įrangos pagrindas skenuoja visas telefone naudojamas programas ir jose ieško galimų viruso požymių. Ją galima įdiegti į “Nokia Communicator”, “Ericsson R380” ir “Handspring Visor” telefonus. Programinė įranga automatiškai prisijungs prie interneto ir pati atsinaujins.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.