aA
Jugoslavijos premjeru paskirtas Zoranas Žižičius baigė sudaryti savo siūlomų federalinės vyriausybės narių sąrašą, ketvirtadienį pranešė jo vadovaujamos Socialistinės liaudies partijos (SLP) atstovas.
Jis patvirtino pranešimą, kad Z. Žižičius perskaitė ministrų sąrašą per SLP valdybos susitikimą Juodkalnijos sostinėje Podgoricoje. Kartu su Z. Žižičiumi vyriausybė turės 16 narių. Dauguma jų yra naujojo Jugoslavijos prezidento Vojislavo Koštunicos sąjungininkai.

Galutinės konsultacijos dėl vyriausybės įvyks vėliau penktadienį, pranešė valstybinė naujienų agentūra "Tanjug". Šeštadienį Jugoslavijos parlamentas turėtų patvirtinti vyriausybę.

Kabineto sudarymas bus dar vienas V. Koštunicą remiančių reformatorių žingsnis, siekiant sustiprinti valdžią po ankstesnio Jugoslavijos vadovo Slobodano Miloševičiaus nušalinimo.

Manoma, kad siūlomi kabineto ministrai buvo parinkti tiek iš Juodkalnijos SLP, tiek iš Serbijos demokratinės opozicijos (SDO) - Serbijos partijų bloko, kuris rėmė V. Koštunicą prezidento rinkimuose. Vienintelė išimtis yra religijų ministro postas, kuris atiteks mažos Juodkalnijos Serbų liaudies partijos atstovui.

Dauguma ministrų sąrašo narių atstovauja SDO, įskaitant kandidatą į užsienio reikalų ministrus Goraną Svilanovičių. Tačiau premjero pavaduotoju bus ekonomistų grupės G17 vadovas Miroliubas Labusas, taip pat atsakingas už užsienio ekonominius ryšius, pranešė "Tanjug".

Finansų ir gynybos ministerijoms vadovaus juodkalniečiai Dragiša Pešičius ir Slobodanas Krapovičius. Pietų Serbijos Nišo miestelio meras Zoranas Živkovičius taps vidaus reikalų ministru.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.