aA
Raimundas Alekna Sveikatos apsaugos ministras konservatorius
Remiantis Valstybės tarnybos įstatymu, iš tiesų man turėtų būti pasiūlyta grįžti į tą pačią darbo vietą, kurioje aš dirbau iki tapdamas Seimo nariu, o vėliau ir ministru. Aš dirbai sveikatos apsaugos ministerijos sekretoriumi, tai yra karjeros valstybės tarnautojo pareigybė ir aš turėčiau į ją grįžti.

Kol kas, tiesa, aš su naujuoju ministru Vinsu Janušoniu šiuo klausimu detaliai nešnekėjau. Yra dar svarbesnių dalykų - aš turiu perduoti jam sklandžiai visas funkcijas, o po to kalbėsimės apie mano grįžimą į ministerijos sekretoriaus vietą.

Darbas tiek sveikatos apsaugos ministro poste, tiek ministerijos sekretoriaus man buvo mielas ir artimas. Ir, jei tik ministras V.Janušonis man pasiūlys likti dirbti ministerijos sekretoriumi, aš neatsisakysiu.

Mes esame pažįstami su V.Janušoniu, jis yra Gydytojų vadovų sąjungos prezidentas ir su šia organizacija buvo derinami visi sveikatos reformos darbai.Taigi, jam jokių mano patarimų tikrai nereikės, jis žinos, ką daryti atėjus į sveikatos apsaugos ministro postą. Mano ir Gydytojų vadovų sąjungos požiūriai, kaip vykdyti sveikatos apsaugos reformą tikrai buvo artimi.

Gydytojų vadovų sąjunga, kuriai vadovavo V.Janušonis yra labai įtakinga organizacija ir dalį sveikatos apsaugos reformos nuopelnų turiu dalytis su šia profesine organizacija.

Buvęs ligoninės vedėjas priims eksministrą į darbą

Tai komentuoja:

Egidijus Klumbys Seimo narys, medikas

Kazys Bobelis Seimo narys, Krikščionių demokratų partijos pirmininkas

Arvydas Akstinavičius Buvęs Seimo narys, medikas