aA
Prezidentas Valdas Adamkus penktadienį švęs savo 74-ąjį gimtadienį. Šią dieną šalies vadovo darbotvarkėje jokių oficialių susitikimų nenumatyta, jis dirbs su dokumentais, tarsis su patarėjais.
Kaip ir praėjusiais metais, šiemet V. Adamkaus gimtadienis sutapo su Vyriausybės formavimu. 1999 metais buvo formuojama Andriaus Kubiliaus, šiemet - Rolando Pakso ministrų kabinetas.

Tačiau pernai V. Adamkus sulaukė ir garbingų svečių sveikinimų. Per prezidento gimtadienį Vilniuje viešėję buvęs Rusijos premjeras Jevgenijus Primakovas ir Lenkijos prezidento žmona Jolanta Kwasniewska V. Adamkui įteikė įvairiaspalviais akmenimis inkrustuotą gaublį bei puošniai išleistą Adomo Mickevičiaus "Poną Tadą".

V. Adamkus gimė 1926 metų lapkričio 3 dieną Kaune. Jis lankė Jono Jablonskio pradžios mokyklą, mokėsi Kauno "Aušros" gimnazijoje. Per Antrąjį pasaulinį karą, 1944-aisiais, su tėvais pasitraukė į Vokietiją. Po ketverių metų atvyko gyventi į JAV.

Po nepriklausomybės atkūrimo V. Adamkus grįžo į Lietuvą, kur 1998 metais buvo išrinktas prezidentu penkerių metų kadencijai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.