aA
Tyrimai parodė, kad daržovių, vaisių, grūdų, neriebių pieno produktų bei liesos mėsos dieta gali prailginti gyvenimą.
“Tai labai praktiškas būdas kaip pagerinti dietą,” sakė daktaras Arthuras Schatzkinas, pripažindamas, kad atkreipdami dėmesį į rekomenduojamus produktus, žmonės pradės valgyti mažiau “nesveiko” maisto.

Ištyrus iš viso 42 000 moterų buvo nustatyta, kad to moterų , kurios valgė rekomenduojamus maisto produktus, grupėje per šešerius metus buvo daug mažesnis mirtingumo lygis nei kitose grupėse. Anot mokslininko, moterys, valgiusios daugiausiai rekomenduojamų produktų, turėjo 30% mažesnę tikimybę mirti nuo vėžio, širdies ligų ar priepuolių palyginus su kitomis ištirtosiomis.

Beje, Schatzkinas pabrėžė, kad jo tyrimo rezultatai dar neįrodo, jog tik “sveika” dieta gali pratęsti gyvenimą.

Nors mokslininkai tyrimo metu atkreipė dėmesį ir į kitus veiksnius, tokius kaip rūkymas, gėrimas bei fizinė veikla, galėjusius įtakoti rezultatus, tačiau Schatzkinas teigė, kad visgi neįmanoma atmesti šių veiksnių reikšmingos įtakos žmogaus gyvenimo trukmei. Bet kokiu atveju, šių rekomenduojamų produktų dieta yra tikrai naudinga sveikatai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.