aA
Buvęs Rusijos federalinės saugumo tarnybos darbuotojas Aleksandras Litvinenka paprašė politinio prieglobsčio Didžiojoje Britanijoje.
Trečiadienį su su žmona ir vaiku atskridęs į Londoną, A. Litvinenka oro uoste padarė pareiškimą, prašydamas suteikti prieglobstį.

Pasak jo, žengti tokį žingsnį jį privertė "nesibaigiantys Rusijos specialiųjų tarnybų persekiojimai". A. Litvinenka pabrėžė, kad buvo grasinama ne tik jam, bet ir žmonai bei vaikui.

"Aš ne kartą kreipiausi į prokuratūrą, prašydamas apginti mane ir mano šeimą, bet į mano pareiškimus nebuvo reaguojama", sakė jis.

A. Litvinenka taip pat pranešė, jog per pokalbį su Britanijos valdžios atstovais buvo pažadėta neišsiųsti jo iš šalies.

Kaip vėliau informavo A. Litvinenkos advokatas, per pokalbį su valdžios atstovais buvęs saugumietis sakė "būgštaująs dėl savo gyvybės ir dėl to, kad jam daug kas žinoma, taip pat ir apie praėjusių metų sprogimus Maskvoje".

Anksčiau A. Litvinenka yra pareiškęs, kad specialiųjų tarnybų vadovybė rengia pasikėsinimą į žinomo verslininko Boriso Berezovskio gyvybę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.