aA
Per oficialų finansų analitikams skirtą pristatymą “Intel” vadovybė teigė, kad sekančių metų trečiajame ketvirtyje “Pentium 4” procesoriai pasieks 2 GHz ribą, o taip pat teigė norintys prisijungti prie varžybų mobiliųjų telefonų rinkoje.
“Pentium 4” yra pirmoji per 5 metus iš pagrindų perdirbta technologija. Žadama, kad po kelių savaičių išeisiančio procesoriaus pradinė sparta bus 1.4 GHz ir galbūt kiek daugiau.

Nors pradžioje šie procesoriai bus brangūs ir naudojami tik surenkant itin brangius kompiuterius, iki sekančių metų pabaigos jie taps pagrindiniais “Intel” procesoriais, pakeisiančiais “Pentium III”. Iki sekančių metų pabaigos kompiuteriai su “Pentium 4” gali kainuoti “tik” 1500 JAV dolerių (6000 litų).

“Pentium 4” greitį turėtų gerokai padidinti “Rambus” atmintinės. Bet be spartos šios atmintinės taip pat gerokai padidins ir kompiuterių kainą. Su kitomis atmintinėmis šie procesoriai nebus derinami.

Taip pat “Intel” planuoja išleisti naują mikroschemų rinkinį, kuris leis suderinti “Pentium 4” procesorius su SDRAM ir DDR SDRAM atmintinėmis, todėl kompiuterių kaina turėtų gerokai sumažėti.