aA
Generalinė prokuratūra ketvirtadienį paprašė Valstybės kontrolę pateikti medžiagą, kurios pagrindu ši institucija padarė išvadą, jog bendrovės "Lietuvos jūrų laivininkystė" ("Lisco") pardavimo sandoris turėtų būti panaikintas.
Kaip skelbta, Valstybės kontrolė praėjusį antradienį paskelbė, kad Valstybės turto fondo ir Olandijos bendrovės "B. B. Bredo B. V." sutartis dėl 75 proc. "Lisco" akcijų pardavimo yra "ydinga teisiniu bei ekonominiu požiūriu ir neatitinka valstybės interesų".

Valstybės kontrolė pasiūlė Generalinei prokuratūrai kreiptis į teismą dėl spalio 19 dieną sudaryto "Lisco" akcijų pirkimo-pardavimo sandorio pripažinimo negaliojančiu.

Vyriausybė tokią Valstybės kontrolės išvadą įvertino kaip "neargumentuotą nuomonę".

Ketvirtadienį įvykusiame Generalinės prokuratūros vadovybės pasitarime nuspręsta prašyti Valstybės kontrolę pateikti "faktinius duomenis", kurie būtų pakankamas pagrindas kreiptis į teismą prašant pripažinti "Lisco" privatizavimo sutartį negaliojančia.

Generalinė prokuratūra taip pat paprašė Vyriausybės, Specialiųjų tyrimų tarnybos, Valstybės saugumo departamento, Valstybės turto fondo ir kai kurių kitų įstaigų pateikti medžiagą dėl "Lisco" privatizavimo bei savo požiūrį į Valstybės kontrolės išvadą.

"Gavusi šias medžiagas ir faktinius duomenis, Generalinė prokuratūra spręs, ar keltina baudžiamoji byla", pranešė Generalinės prokuratūros atstovas spaudai.

"Lisco" privatizavimo sutarties įvertinimą Valstybės kontrolė atliko Prezidentūros prašymu.

Vyriausybės atstovai pareiškė, kad Valstybės kontrolės pareikšta "nuomonė" nėra teisinis dokumentas. Anot laikinojo premjero Andriaus Kubiliaus atstovo spaudai Audriaus Bačiulio, Valstybės kontrolė privalėjo pati kreiptis į teismą, jei nustatė, jog išties buvo pažeisti valstybės turtiniai interesai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.