aA
Mirdamas amerikietis 60 milijonų dolerių paliko bažnyčiai, kurioje jis nesilankė 20 metų. 88 metų Warrenas Bailey pusę savo turto paliko Šv. Marijos miestelio Floridoje Šv. Marijos jungtinei metodistų bažnyčiai, kurios metinis biudžetas yra viso labo 285 000 dolerių.
Bailey buvo "Camden Telephone Company" įkūrėjas ir 49% savo turto paliko bažnyčiai, tuo labai nustebindamas parapijiečius.

Vyriškis buvo vedęs, tačiau jo santuoka trumpai truko ir vaikų jis nesusilaukė. Nors Bailey nebuvo užsukęs į Šv.Marijos bažnyčią daugiau kaip 20 metų, tačiau kiekvienais metais į bažnyčios sąskaitą jis pervesdavo po 100 000 dolerių.

Kunigas Derekas McAleeras parapijiečiams paskelbė: “Dabar mes melsimės Dievui, o pinigus skaičiuosime vėliau."

Kunigas prisipažino sulaukęs daugybės žmonių skambučių, kurie prašė pinigų, ir teigė elgęsis pagal Dievo nurodymus. Bažnyčia pasiteiravo žmonių nuomonės dėl pinigų investavimo. Daugelio nuomone, dalis pinigų turi būti skirta labdarai, o dalis saugoma bei investuojama į įvairius projektus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.