aA
Ateinančią savaitę darbą Vyriausybėje greičiausiai pradėsiantis vienuoliktuoju premjeru paskirtas Rolandas Paksas išskirtiniame interviu LŽ žadėjo kuo greičiau sumažinti pridėtinės vertės mokestį už šildymą ir neskubėti aprūpinti lengvatomis buvusio Seimo pirmininko Vytauto Landsbergio.
- Prieš metus, jums sutikus tapti ministru pirmininku, jūsų žmona abejojo dėl to sprendimo. Ar praėjusią savaitę jus paskyrus premjeru šeimai vėl nekilo abejonių?

- Atvirkščiai, yra palaikymas, vos ne įpareigojimas - nenuleisti rankų, nepasiduoti. Atvirai sakant, prieš metus situacija buvo visai kitokia nei dabar. Iš Vilniaus merų "nusileidau" visai į kitą problemų sritį. Nebuvo nei tokios komandos, nei supratimo, kokia yra reali situacija, nei Seimo palaikymo. Galų gale po Rusijos krizės buvo nedėkinga situacija, pakankamai trumpas laikas iki rinkimų. - Bet tąkart konservatoriai, bent jau viešai, deklaravo jums paramą.

- Telieka prisiminti, kad iki vasaros vidurio buvau vadinamas "Prezidento pasitikėjimo" premjeru, ir tik liepą per konservatorių suvažiavimą buvo nuspręsta, kad Paksas vis dėlto yra konservatorius. Bet net suvažiavimo sprendimas nereiškė, kad tos grupės, kurios veikė Konservatorių partijoje, iš karto sustabdė savo veiklą. Deja, taip nebuvo.

- Norite pasakyti, kad buvo grupių, kurios prieštaravo jūsų kandidatūrai?

- Ir prieštaravo, ir veikė konkrečiai prieš konservatorių premjerą. Buvo konkrečių žingsnių, kurie darė neigiamos įtakos Vyriausybės darbui, bet nemanau, kad turėčiau juos įvardyti.