aA
Antradienį korporacija “Microsoft” išleido pirmąją bandomąją naujos operacinės sistemos “Whistler” versiją. Ši operacinė sistema, kaip manoma, sujungia “Windows 2000” saugumą ir “Windows ME” patogumą.
Tikimasi, kad ši operacinė sistema pakeis abi dabar jau naudojamąsias.

Tai yra pirmoji ir verslui, ir eiliniam vartotojui pritaikyta programa. “Windows ME” pagrindas buvo “Windows 98”, o “Windows 2000” pakeitė senesnę “Windows NT 4” versiją. Naujosios operacinės sistemos pagrindą sudarys “Windows 2000” branduolys.

Išbandyti naują operacinę sistemą buvo pasiūlyta 200000 programinės įrangos kūrėjų. Taip pat operacinę sistemą atsisiųsti galėjo partneriai ir klientų junginiai. Galutinė šios operacinės sistemos versija, kaip tikimasi, bus išleista antrojoje 2001 metų pusėje.

Nors “Microsoft” šią naujieną vis dar laiko po paslaptingumo šydu bei neatskleidžia naujojo kūrinio galimybių, turėjusieji galimybę išbandyti naująją sistemą teigia, kad tai yra daugiau, nei “Windows 98” atnaujinimas. Sistemoje atlikta nemažai esminių pakeitimų. Nors daugelis jų yra nematomi, vartotojo sąsaja taip pat gerokai pasikeitusi.

Paskutiniuoju metu “Microsoft” buvo aršiai kritikuojama už tai, kad už minimalius operacinės sistemos pakeitimus šiai buvo “klijuojamas” naujas vardas. Pavyzdžiui, daugelis “Windows 98 Second Edition” laiko tik ankstesnės operacinės sistemos klaidų taisymu.

“Whistler” operacinė sistema, orientuota į vartotoją, bus gerokai saugesnė, patikimesnė ir lengviau valdoma, nes esminiai jos fragmentai pasiskolinti iš “Windows 2000”.

“Whistler” yra pirmoji operacinė sistema, galėsianti veikti ir 64 bitų instrukcijų pagrindu. Bet 64 bitų versija, vienu metu galinti apdoroti daugiau duomenų, skirta specialiai “Intel Itanium” procesoriams. Ji galės kur kas greičiau apdoroti dideles duomenų bazes ar kitus duomenų srautus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.