aA
Lenkijos karinės oro pajėgos numato įsigyti 60 naujų karo lėktuvų. Šiam tikslui skiriama 3 mlrd. JAV dolerių (12 mlrd. litų). Dėl kontrakto varžosi JAV koncernai "Boeing", siūlantis naikintuvus F-18, "Lockheed Martin", siūlantis F-16 ir bendras britų ir švedų konsorciumas JAS, siūlantis "39 Grippen".
F16
F16
Lenkijos spauda pažymi, kad didžiausias galimybes uždirbti 3 milijardus dolerių turi "Lockheed Martin".

Lenkijos Gynybos ministerijos atstovai BNS korespondentui sakė, kad JAV vyriausybė šaliai siūlo šešiolika jau keletą metų skraidančių lėktuvų F-16. Lenkija turėtų sumokėti už lakūnų apmokymą, lėktuvų modernizavimą ir jų atgabenimą į Lenkiją.

Jeigu pasiūlymas bus priimtas, kontraktas tikriausiai atiteks koncernui "Lockheed Martin".

Tuo tarpu laikraštis "Gazeta Wyborcza" cituoja lenkų lakūnus, pasak kurių, Lenkijos kariuomenės apginklavimas padėvėtais lėktuvais būtų žingsnis atgal. Jie teigia, jog sovietų gamybos naikintuvai MiG-29, kuriais dabar skraido lenkų lakūnai, yra techniniu atžvilgiu nė kiek ne blogesni už amerikietiškus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.