aA
Čekijos ministras pirmininkas Milošas Zemanas (Milos Zeman) ir Austrijos kancleris Volfgangas Šiuselis (Wolfgang Schuessel) antradienį susitarė reguliariai keistis informacija apie daug ginčų sukėlusį Čekijos ketinimą eksploatuoti Temelino atominę elektrinę.
Abiejų valstybių pareigūnai keturias valandas derėjosi Brno mieste. Per šį susitikimą išryškėjo skirtingos pozicijos dėl tokios atominės elektrinės vertės. Jau pareityje Austrija daug kartų yra kėlusi elektrinės saugumo klausimą.

Jau tris mėnesius Temelino atominėje elektrinėje vykdomi bandymai, ir Čekija yra pasiryžusi pradėti eksploatuoti šią jėgainę 2001 metais.

Per derybas Brno Austrijos kancleris pakartotinai pareikalavo sustabdyti bandymus, tačiau Čekijos premjero atsakymas buvo neigiamas.

Prie renesanso stiliaus senovinės pilies, kurioje vyko šis susitikimas ir kuriame dalyvavo Čekijos užsienio reikalų ir Austrijos aplinkos apsaugos ministrai, taip pat buvo susirinkę keli šimtai demonstrantų iš abiejų valstybių.

Derybos gali būti pratęstos lapkričio pabaigoje Vienoje.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.